Palm Springs; politiek in de huiskamer

Dit evenement is inmiddels verlopen!

16 dec
Archief

Palm Springs; politiek in de huiskamer

16 december 2016
17:00 uur
De Balie, Podium, Kleine Gartmanplantsoen 10

Hoe groot kunnen politieke verschillen zijn binnen één gezin?

Palm Springs is een Amerikaans drama over een politiek verdeelde familie. Aan de hand van scènes uit deze theatervoorstelling wordt er een gesprek gevoerd over politieke verschillen en tweedelingen in de samenleving. Een VVD-Kamerlid en de regisseur van Palm Springs gaan in op politiek binnen familiebanden. Hoe bepalend is het gezin waarin je opgroeit voor de ontwikkeling van je eigen politieke ideeën? En hoe groot kunnen de politieke verschillen zijn binnen één gezin?
Samen met een politicoloog wordt gekeken hoe groot de verschillen tussen progressief en conservatief nog zijn in ons land. Is er nog een links en rechts of zijn er nieuwe stromingen ontstaan? En waar moeten we dan op letten met de aankomende verkiezingen?
De acteurs uit Palm Springs spelen enkele scènes uit de voorstelling die het uitgangspunt vormen voor het gesprek. Wie zegt dat een debat saai is?

Kijk op de website van het DeLaMar Theater als je meer wilt weten over de voorstelling ‘Palm Springs’ met o.a. Tjitske Reidinga.

Misschien ook interessant voor jou?