Terror

Dit evenement is inmiddels verlopen!

09 jun
Archief

Terror

9 juni & 10 juni 2018
20.15 & 14.30
Theater De Meervaart, Meer en Vaart 300

Speel zelf voor rechter!

Vanwege enorm succes wordt deze spannende voorstelling in 2018 extra gespeeld.
Terror vertelt het verhaal van een straaljagerpiloot (Jeroen Spitzenberger) die het heft in eigen handen nam tijdens een terreurdreiging nadat hij geen nader bevel kreeg. Is hij een held die een nationale ramp heeft vorkomen of een moordenaar die 148 passagiers heeft gedood?

Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt en de kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland-Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel, dat uitblijft. Eén van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen hand en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te redden. Held of niet?

Tijdens deze voorstelling ziet u de rechtszaak waar de piloot terecht staat voor de moord op 148 burgers. Aan het einde van dit spannende stuk moet je je oordeel vellen, net zoals een rechter dat moet. Een enorm dilemma want wat als jij of een familielid in dat vliegtuig zat? Of als je in De Arena was geweest? Dan was je door hem gered… Was het anders geweest als de piloot wel een bevel had gekregen?

Dit succesvolle en spannende stuk is in juni nog te zien in Amsterdam!

 

© Afbeelding: Nationale Theaterkassa

Misschien ook interessant voor jou?