Bar James, Stadsdeel Oost

Bar James
Yes, Oost heeft er weer één te pakken. En wel in de Javastraat. Daar openden de eigenaren van de Walter Woodbury Bar recht tegenover hun succesvolle hotspot een tweede, namelijk Bar James. Bar James is een vegan restaurant/bar. Geen opgeprikt restaurant maar het gevoel van een gezellige kroeg want je kan er ook IPA’s en vegan bitterballen bestellen. Zij hebben sinds 16 augustus een nieuwe kaart dus ik heb nog diezelfde avond mijn kans gegrepen.

image

Kleine kaart, maar toch moeilijk kiezen
Zelfs op een doordeweekse dinsdag is het er vol maar met wat hulp van de barman weten wij toch nog een tafeltje op het terras te bemachtigen. Voor mij als vegetariër is het hier echt een feest; ik kan alles van de kaart kiezen! En er staat eens geen salade geitenkaas/honing op. Zelfs als één van ons tweeën ook nog glutenvrij wil eten is dit geen probleem. De bediening denkt mee en laat weten dat de chef het wel leuk vindt om een beetje creatief te zijn.

Gerechten
We starten met een plank die we kunnen delen. Vooral de pittige pompoensoep met kokos springt eruit. Echt goddelijk! Maar ook de springrolls zijn erg goed, ik waan me weer even in Vietnam. Ook had ik niet eerder caesar salad met gepofte bloemkool gegeten. Toch fijn dat je niet hoeft te kiezen tussen al deze heerlijke voorgerechten. Ik bestel als hoofdgerecht de Vegan Tajine. De couscous is kruidig en zoet. De groenten zijn goed gekruid en de amandelen maken het helemaal af.  De combinatie is heerlijk en alles ziet er ook nog mooi uit.

Drankjes
Voor wie denkt dat je hier alleen maar thee kan drinken, er is ook een enorme keuze aan cocktails. En, heel handig, een getekend overzicht met alle verschillende soorten whisky’s en hun eigenschappen. Dat is makkelijk kiezen!

Sfeer
De sfeer is gezellig, de barmannen maken een praatje en uiteraard is de inrichting helemaal in stijl. Compleet met groenten op sterk water. Zodra er een nieuwe kaart komt ga ik zeker terug.
De kaart staat nog niet online dus ga zelf proeven!

Adres: Javastraat 49

Misschien ook interessant voor jou?