Dakterras NEST, Stadsdeel Oost

Het is zondagmiddag. De zon schijnt. Ik ben op weg om te gaan lunchen bij Dakterras NEST. Toen ik werd uitgenodigd om te komen kijken en proeven was ik direct enthousiast. Verscholen tussen hoge gebouwen, op de 8e verdieping van Hotel Casa, bevindt zich een oase. Een plek die je daar niet zo snel verwacht. En wat ziet het er geweldig uit! Loungebanken, vrolijke kleuren, groene borders en deze geweldige loveseat.

IMG_6745

Het uitzicht is ook niet mis. Ik kan me zo voorstellen dat je hier een prachtige zonsondergang beleeft.
Dan; de menukaart. Ook belangrijk. Lekkere en gezonde gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Ik ga voor een broodje roerei met spinazie, parmezaan en tomaat. Mijn vriend voor de poké bowl met zalm en avocado munt-crème.

IMG_6752

Mijn ‘razend rode’ sapje met rood fruit, sinaasappel, yoghurt en kaneelsuiker is heerlijk verfrissend. Ook is er een ruime keuze aan frisdrank en thee. Het leuke is dat het dak niet alleen dient voor het mooie uitzicht, er wordt ook van alles op verbouwd. GrownDownTown is hier verantwoordelijk voor. De groenten, planten en kruiden die je om je heen ziet worden ook echt verwerkt in de gerechten en de thee, sapjes en gin-tonics. Hoe leuk is dat! Het maakt het terras levendig en groen en zonder dat je het door hebt zit hier een ingenieus irrigatiesysteem onder. Dit zouden meer daken moeten doen!

En terwijl wij van onze lunch genieten horen we hoe NEST is ontstaan en wat de plannen voor de toekomst zijn. Het is duidelijk dat dit een broedplaats is voor jonge mensen die bruisen van de ideeën. Workshops, borrels, eigen gebrouwen bier, festivals, alles is mogelijk. NEST beschikt over goede WiFi en voldoende stopcontacten, dus hier landen met je laptop kan ook. Ik kan me een slechtere werkplek indenken. Op donderdag ochtend kan je zelfs ‘een vroege vogel’ yoga les volgen. Wat een fijne manier om de stad te zien ontwaken!

Om af te sluiten dronken wij een Gabbe biertje. De heer Gabbe is één van de oprichters van Casa, het hotel waar in de wintermaanden studenten wonen.
IMG_6764
Het wordt me duidelijk dat dit een toegankelijke en eigenzinnige plek is waar nog veel gaat gebeuren. Er worden samenwerkingen aangegaan met allerlei andere creatievelingen. Dit in combinatie met de studenten die in Casa wonen, maakt het een unieke plek. ‘Delen is vermenigvuldigen’ is het motto van Hotel Casa en dus ook doorgevoerd bij Dakterras NEST. En ik kan niet anders zeggen dan dat dat veel moois brengt!

In september neemt Dakterras NEST deel aan ROEF Rooftop Festival.  Maar als je nu al niet kan wachten, vlieg dan naar de 8e verdieping van Hotel Casa en laat je omringen door groen, vers eten, enthousiaste mensen en een geweldig uitzicht!

IMG_6743

Dakterras Nest  bevindt zich aan de Eerste Ringdijkstraat 4 te Amsterdam.

Misschien ook interessant voor jou?