3 dingen om te doen in Amsterdam die nèt anders zijn

In deze blog wil ik je graag drie tips geven over dingen om te doen in Amsterdam die nèt even anders zijn.

We houden allemaal van borrelen, hangen op het terras en lunchen of koffie drinken met onze vrienden bij de nieuwste hotspots van Amsterdam. Maar deze stad heeft zoveel meer te bieden. De reden waarom ik zo van deze stad houd. Heb je een keer zin in wat anders?
Hier drie ideeën!

1.  Swing Over The Edge 
Ga schommelen in de hoogste schommel van Europa! Je kan eerst genieten van het prachtige uitzicht over de stad vanuit de 80 meter hoge A’dam Lookout. Daarna word je door de jongens van de A’dam Lookout veilig vastgemaakt in de schommel. En… daar ga je! Kriebels in je buik, je benen bungelen kilometers boven de stad en als je naar beneden kijkt is het ook wel een klein beetje eng. Maar kijk vooral om je heen en geniet van het feit dat je boven de stad vliegt. Het ritje had wel wat langer mogen duren want het vliegt letterlijk in twee minuten voorbij. Daarna kan je een hapje en drankje doen bij het restaurant of de bar die de A’dam Lookout te bieden heeft. What a view!

IMG_6307

2. Sherlocked Escape Room
Breng een bezoek aan de escape room Sherlocked. Dit is de eerste escape room van Nederland en bevindt zich in de Beurs van Berlage. Het verhaal speelt zich af rondom de bekende architect Berlage. Na een inleiding word je opgesloten in de escape room,  samen met je medespelers. Je hebt geen idee waar je moet beginnen maar zodra je de eerste aanwijzing ziet kom je er al snel helemaal in. Van het ene rol je in het andere en de tijd tikt door. De spanning stijgt en je wil alle aanwijzingen zelf doorgronden. Wij waren met zijn tweeën, dat maakte het iets moeilijker om onszelf binnen een uur uit de kamer te bevrijden. Als je met zijn vieren bent is dat perfect. Ik kan niet te veel verklappen, maar communicatie is het sleutelwoord…

3.  Voetbal in de Arena
Ga eens naar een voetbalwedstrijd in de Johan Cruijf Arena! Ook al ben je geen enorme voetbalfan, door de sfeer in een stadion beleef je een voetbalwedstrijd echt anders. Je zit er bovenop, moet goed opletten want ‘nee geen herhalingen’ en je voelt de spanning vanuit het publiek. De F-side zorgt voor genoeg leven in de brouwerij. Haal een koud biertje, een patatje en geef je over aan het spel. En als Ajax dan ook nog met 4-0 wint is je zondag helemaal perfect.

IMG_6106

Amsterdam heeft zoveel te bieden!

Misschien ook interessant voor jou?