Drie parels in de stad

Er duiken veel nieuwe horecagelegenheden op in Amsterdam. Iedere week wordt er wel weer een nieuwe koffie- of burgertent geopend in de stad. Hartstikke leuk. Maar er zijn ook een aantal minder voor de hand liggende, maar hele fijne plekken in de stad voor een kop koffie. Ook prima om te lunchen of even een uurtje te werken achter je laptop. Ik zet er hier drie voor je op een rij:

De Openbare Bibliotheek (OBA)

Vanaf de 7e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het is er rustig en licht en doordat er zoveel mensen zitten te studeren en lezen krijg je vanzelf een workflow te pakken. Adres: Oosterdokskade 143.

Museum van Loon

Dit museum, woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon, heeft ook een prachtige oude tuin. Met mooi weer vergeet je hier dat je je midden in het centrum van Amsterdam begeeft en waan je je even in de 17e eeuw. In het Koetshuis kun je terecht voor een kopje koffie/thee en een taartje. Adres: Keizersgracht 672.

Studio-K

In Oost barst het natuurlijk van de hippe tentjes. Maar bij Studio-K kun je niet alleen terecht voor koffie, een borrel of hapje, er wordt ook een breed scala aan evenementen georganiseerd. Van muziek en tentoonstelling tot spelletjesavond en pubquiz. Het publiek dat er komt lijkt ook allemaal ‘iets cultureels’ te doen. En dat voel je! En heb je even nieuwe inspiratie nodig? Dan kan je hier ook nog een filmpje pakken! Adres: Timorplein 62.

Misschien ook interessant voor jou?