Eefje de Visser; Nachtlicht @ Carré

Zaterdag 3 december. Eefje de Visser in Carré. De perfecte combinatie.

img_4021

Eefje luistert op zoveel momenten prettig; als je even wil wegdromen, als je herkenning zoekt in muziek over hoe je je voelt en zelfs bij het ‘stretchen’ na een sportlesje. Nachtlicht is haar nieuwste album waarbij ze volgens “Oor” een nieuwe weg durft in te slaan zonder haar eigenheid te verliezen. En dat klopt.
Haar stem, de manier waarop zij zinnen poëtisch in elkaar past en de manier waarop zij die zinnen ondersteunt met muziek, dat herken je altijd. Het nieuwe lijkt vooral te zitten in de meer rauwe beats en de ‘stoerheid.’ Je krijgt zin om te dansen.
Eefje en haar band zijn geweldig op elkaar ingespeeld en het publiek wordt goed betrokkene bij het optreden. Drie jaar geleden ging ik naar een concert van haar in De Melkweg en het valt me op hoezeer ze gegroeid is. Ze is meer zelfverzekerd en sexy, maar ook bescheiden. Het is toch wel mooi als een artiest die zoveel toert zegt hoe indrukwekkend het is om op het podium van Carré te staan.
Ook is haar optreden qua lichteffect, kleding en entourage professioneler geworden. Leuk dat Nachtlicht letterlijk wordt uitgebeeld door het publiek met onze mobiele telefoons.

 

img_4029

Het enige minpunt aan het concert van Eefje de Visser vond ik dat de muziek heel erg hard stond. Als ik naar een concert in Carré ga denk ik er niet aan om oordoppen mee te nemen. Maar dat was hier af en toe echt wel nodig.

Heb je Eefje de Visser gemist in Amsterdam? Kijk dan hier waar ze nog optreedt met Nachtlicht dit jaar.

Voorprogramma
In het voorprogramma stond Linde Schöne. Wow, wat een stem!
Je ziet dat ze nog jong is maar zodra ze zingt stroomt er een enorme wijsheid door haar teksten. Er gaat iets mis met het geluid van de gitaar waardoor wij in de zaal de muziek niet kunnen horen. Linde heeft dus a capella voor een volle zaal in Carré gezongen. Haar reactie wanneer zij hierachter komt is zo lief en puur! Wanneer ze na enkele nummers afscheid neemt weet ik, we gaan nog veel van haar horen.
Ik ga haar zeker volgen!

Misschien ook interessant voor jou?