Fa. Pekelhaaring, Stadsdeel De Pijp

Fa. Pekelhaaring

Restaurant
Ok, onder de rubriek ‘hotspot’ verwacht men vaak een artikel over een nieuwe horecagelegenheid. Maar waarom niet een gevestigde plek in de spotlight zetten?
Het is donderdagavond en ik word vrolijk ontvangen. Wij hebben wat bij te kletsen dus willen vooral eerst wijn drinken en daarna pas de menukaart bestuderen of bestellen. Dat is allemaal prima. Het wordt steeds drukker maar de akoestiek in dit restaurant is prima, we kunnen elkaar goed verstaan. Ook de open keuken bezorgt geen lawaai, wat vaak wel het geval is. Gelukkig, want open keukens geven namelijk wel altijd extra sfeer (ik kijk hier uit op hippe mannen met grote baarden).

Eten
Hoewel Fa. Pekelaaring zichzelf geen Italiaans restaurant wil noemen stralen de ingrediënten op de menukaart wel Italië uit. En dat vinden wij helemaal niet erg.
Naast de menukaart is er een weekmenu, waarvan je de verschillende gerechten ook los kan bestellen.
Ook fijn dat je de pastagerechten in klein en groot formaat kan bestellen, zodat je daarnaast een voorgerecht of dessert kan proeven.

Ik bestel sformato ‘uit de pan’. Dit zijn soufflétjes met geitenkaas (vegetarisch). Vegetarische gerechten met kaas zijn vaak machtig maar dit is echt heerlijk! Een rokerige smaak bepaalt het gerecht en de soufflétjes zijn precies goed van formaat. De groenten en noten maken het gerecht af.
Mijn vriendin zegt over de tortellini dat er ‘echt iets in zit.’ Niet iets ondefinieerbaars, zoals vaak het geval is, maar dat ze daadwerkelijk lamsvlees proeft. Samen met mascarpone en geroosterde bundelzwam een lekkere combinatie.
Wij drinken de Verdejo die je per glas kan bestellen. Een prima wijn.
Ons dessert met pruimen en huisgemaakt ijs  is verrukkelijk!

Bediening
Er lopen allerlei fleurige types rond en iedereen is goedlachs. Er is alle begrip voor ons ‘bijkletsmoment’ en ondertussen krijgen we vers brood op tafel gezet. Er wordt regelmatig gevraagd of alles naar wens is en we mogen de wijn voorproeven. De bediening is aanwezig maar niet opdringerig en ze hebben het duidelijk naar hun zin. Voor de gasten wel zo fijn!

 

pekelharing

Adres: Van Woustraat 127-129
Bekijk de website.

 

Misschien ook interessant voor jou?