Hoe vind je de ware? @ Lowlands

Hoe vind je de ware?

Gezien op Lowlands
De zondag van Lowlands. Het begon die nacht al met regenen en het hield niet meer op. Gewapend met een plastic poncho gingen wij toch het terrein op. Chillen in het gras was er niet bij. Dus gingen wij met een kop koffie in de hand eens kijken wat er nog meer te doen was. En zo belandden wij op deze modderige dag in een tent bij The School of Life. Gijs Deckers zou ons gaan vertellen hoe ‘de ware’ te vinden.

Sfeer
Ik moet zeggen, het werd leuk gedaan. Een presentator die de lezing aankondigt, een jongen die en publique zijn vriendin ten huwelijk moet vragen, een microfoon die de zaal in wordt gegooid. Er zitten stellen, singles en twijfelaars in het publiek. Gijs Deckers is een vlotte verteller. Hij praat duidelijk, gebruikt voorbeelden uit zijn eigen leven en relatie en weet ondanks allerlei anekdotes goed de draad van zijn verhaal vast te houden.

Inhoud
Gijs neemt ons mee naar vroeger tijden, toen je trouwde met iemand vanwege status en familie. Twee machtige families die bij elkaar kwamen door een huwelijk waren samen nog machtiger en rijker. Liefde vond je niet in je huwelijk, maar elders. Je ouders bepaalden met wie je trouwde, of je afkomst. In ieder geval niet jijzelf. Aan de hand van een supermarktonderzoek met jam, bewijst Gijs dat wij liever meer keuze hebben (lang leve Tinder!) maar dat wij eigenlijk helemaal niet goed kunnen kiezen. Hoe beperkter de opties, hoe beter.

Romeo en Julia
Ook worden de verschillen tussen lot-denken en groei-denken uitgelicht. De ‘Romeo & Julia lovestory’ waarbij je direct weet dat dit je ware is. Maar dan kan er ook geen ruimte zijn voor meningsverschillen want jullie horen bij elkaar en begrijpen elkaar in alles. Of de gedachte dat je elkaar in ieder geval leuk vindt en gaat kijken wat er kan ontstaan. Dat je door elkaar beter te leren kennen en met elkaar te communiceren een steeds sterkere band kan ontwikkelen.

Hoewel niet alles dat werd verteld nieuw was, was het een leuke en interessante lezing. Ook om over na te praten met je partner (to be). En mooi om bij mezelf te ontdekken dat ik van een lot-denker ben veranderd in een groei-denker.

Gijs Deckers
Gijs Deckers

 

Bekijk hier wanneer je de lezing kan bijwonen in Amsterdam!

 

Misschien ook interessant voor jou?