Tabula Rasa @ Isabelle Beernaert

Er wordt zoveel gezegd in ons dagelijks leven. Zoveel woorden, zoveel gepraat. Wat is het heerlijk om je na een werkweek te laten meevoeren door dans, door bewegingen.

Tabula Rasa van Isabelle Beernaert is een dansvoorstelling die gaat over de wens om alles achter je te laten. Om als een onbeschreven blad verder te gaan. Al je beslissingen, je fouten, je geschiedenis in één keer van tafel vegen. Een nieuwe start.

De voorstelling is een aaneenschakeling van emoties. Door de combinatie van beeld, geluid en de prachtige dansers wordt er een compleet plaatje op het podium gecreëerd. Ik moet toegeven dat ik er wel even in moest komen maar eenmaal in het stuk is het onmogelijk om niet geboeid te zijn.

De dansers zijn prachtig, kundig, snel, strak en goed op elkaar ingespeeld. Doordat er steeds afgewisseld wordt met een ander verhaal en een ander decor, blijf je meegevoerd worden in het grotere geheel.

© Afbeeldingen: Nationale Theaterkassa

De muziek van Muse, Max Richter en Damian Rice ondersteunen de emoties van de dans heel sterk. Mooi dat er veel verschillende culturen verwerkt waren in het stuk. Zowel in de muziek, de dansers en de kleding. Hoewel ik niet iedere choreografie even goed begreep gezien in het licht van de titel, was het prachtig.

Mijn enige tip zou zijn dat de muziek een slag zachter mag. Als je vooraan zat deed het soms bijna pijn aan je oren. Terwijl de muziek juist ondersteunend moet zijn.

Een kleurrijke groep dansers in een afwisselende rollercoaster van emoties in deze prachtige choreografie!
Wat een mooie dansers! Wat een gave decors! Wat een prachtige kostuums! Wat een kunstwerk!

Je kan Tabula Rasa van Isabelle Beernaert in Amsterdam nog zien op zondag 18 februari 2018 in Carré.

 

Misschien ook interessant voor jou?