Jacobsz, Stadsdeel Oost

Het is een regenachtige dinsdag en toch zit het helemaal vol bij restaurant Jacobsz aan de Ringdijk in Oost. Dit is zeker geen eetcafé maar een echt restaurant. Waar je jas wordt opgehangen, je een amuse krijgt en ze een speciaal aperitief aanbieden. Een goed begin!

IMG_6890 (Edited)

Je kan kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen diner. Voor ons is 3 gangen genoeg. Voor vegetariërs zijn er niet heel veel opties dus jammer dat ik niet één van de vegetarische tussengerechten als voorgerecht kan nemen. Ik kies voor een bouillon met onder andere meloen. Heel bijzonder, een rokerige smaak en toch fris!

IMG_6891 (Edited)

Mijn hoofdgerecht van ravioli met kaas is echt verrukkelijk. Een soepele smaak en het ziet er prachtig uit. Zo maak je hem thuis niet snel!

De inrichting is chique en toch stoer, met veel hout en glas. Het restaurant heeft twee delen en ondanks dat het vol was hadden we toch genoeg privacy. Een wandeling naar het toilet brengt je langs de grote wijnkast, of eigenlijk wijnkamer. Leuke details zoals blauw verlichte letters op één van de muren en de dames- en herentoilet die aangeduid zijn met ‘Jacob’ en ‘Jacoba.’

De bediening is erg goed. Ze kunnen je veel vertellen over de wijn die bij je gerecht wordt geserveerd, geven je genoeg aandacht en kijken echt goed rond.
Een perfect restaurant voor een romantische avond uit in Oost!

Restaurant Jacobsz
Adres: Ringdijk 1

Misschien ook interessant voor jou?