Jeangu Macrooy @ Bitterzoet

Donderdagavond. Een uitverkochte Bitterzoet. De album release van Jeangu Macrooy.
En ik had het geluk hierbij te zijn. Wat een optreden! Wat een energie!

Jeangu betreedt het podium met een gitaar en een enorme glimlach. Hij straalt en is duidelijk blij en trots dat hij voor een uitverkochte Bitterzoet mag optreden.

Hij heeft een prachtige soulvolle stem waarmee hij laag en warm kan zingen maar ook enorm hoge tonen kan bereiken. Hij is omringd door geweldige muzikanten; een volledige band en blazers. De zangeres naast hem heeft een uitstraling waar je niet omheen kan en zijn tweelingbroer heeft dezelfde verbluffende energie als Jeangu.

Ongelofelijk knap hoe Jeangu van intense en heftige nummers zoals ‘Bad Skin’ kan schakelen naar een dansbaar nummer zoals ‘High on you.’ De sfeer in de zaal wisselt net zo snel met hem mee. Het ene moment stond ik met tranen in mijn ogen en het volgende moment kan je alleen maar meedansen.

Fijn dat Jeangu vertelt hoe hij bepaalde nummers heeft geschreven, op welk moment en met welke gedachte. Dat geeft meer grip op de tekst en de betekenis.
Jeangu maakt het optreden persoonlijk en de ambiance van Bitterzoet leent zich hier perfect voor. Hij vertelt hoe trots hij is dat zijn vader in de zaal staat, hij bedankt zijn producer Perquisite die ook aanwezig is en als ook zijn oma vanaf het balkon trots blijkt mee te kijken voelt het alsof we één grote familie zijn.

IMG_5644 (Edited)

Het zal voor Jeangu een enorme verandering zijn geweest om zijn muzikale opleiding vanuit Paramaribo te hebben voortgezet in Enschede maar wat mogen wij blij zijn dat hij deze stap heeft gemaakt!

Het is lastig om een stempel op zijn muziek te plakken, dus dat ga ik ook niet doen.
Ga vooral luisteren en laat je meevoeren op de vrolijke beats, de intense teksten en de heerlijke soul van zijn stem.
Zijn positieve uitstraling werkt aanstekelijk!

Woon je in Amsterdam? 5 mei speelt Jeangu Macrooy op  ‘Het vrije Westen.’

Misschien ook interessant voor jou?