Mangetsu, stadsdeel Oud-Zuid

Mangetsu

Restaurant
Je zou er zo voorbij fietsen. En dat is zonde want aan de Amstelveenseweg zit namelijk een verstopt Japans restaurant met heerlijk eten en bediening die echt zijn best voor je doet. Het is een warme zomeravond en Mangetsu heeft geen terras of tuin. Volgens de vriendelijke dame uit de bediening ‘omdat ze hun kwaliteit willen behouden.’ Desondanks is het er goed toeven en met de deur open krijgen we toch het leven van buiten mee.

Eten
We hebben een driegangen menu besteld maar voor ons gevoel krijgen we veel meer dan dat. Ik kom als vegetariër niets te kort. Sushi met avocado, ei en huisgemaakte saus. Mijn vriendin krijgt sushi met verschillende soorten vis. Hierna volgen gefrituurde groenten en kippendij. We krijgen ook nog huisgemaakte misosoep, rijst, ribeye en paddenstoelen. De huiswijn (sauvignon blanc) is erg lekker voor een huiswijn. Fris en goed passend bij het eten. We kunnen het alleen niet allemaal op. Maar dit lag zeker niet aan het eten! Je proeft hoe vers alle ingrediënten zijn en er is voldoende afwisseling tussen de verschillende soorten gerechten.

Bediening
Ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik in de Amsterdamse horeca zo in de watten ben gelegd. De bediening houdt je goed in de gaten en komt regelmatig vragen hoe het smaakt. Volgens mij maakten ze zich een beetje zorgen om mij vanwege het feit dat ik geen vlees en geen vis eet, maar dit hebben ze super creatief en smakelijk opgelost.

Ik heb geen website van Mangetsu kunnen vinden maar dit is de link naar hun Facebook-pagina.

IMG_2620
Adres: Amstelveenseweg 172

 

 

 

Misschien ook interessant voor jou?