Mijn eerste culturele uitje in Den Haag (met baby!); Het Mauritshuis

Op 2 maart was het dan zo ver, tijd voor mijn eerste culturele uitstap in Den Haag. Na een hectische periode van een verhuizing naar een andere stad met een baby, was het wel fijn om even wat anders te doen dan verhuisdozen uitpakken.
Mijn ouders waren al meerdere malen naar Den Haag gekomen om te helpen met de verhuizing maar wilden natuurlijk ook wel eens wat zien van die mooie stad. En zo gingen wij op een zaterdagochtend naar Rembrandt in Het Mauritshuis. Met baby. Eerlijk gezegd vond ik dit wel een beetje spannend. Musea staan er toch vooral om bekend dat het er stil is. Wat als ze gaat huilen? Tja, de enige manier om daarachter te komen is om het uit te proberen. Ik heb eerst even of de website van Het Mauritshuis gekeken of je naar binnen kon met een kinderwagen; dat kan!
Via een lift aan de buitenkant is het mogelijk om met een kinderwagen naar binnen te gaan en het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. De liften in het museum zitten een beetje verstopt, maar als je ernaar vraagt wordt je er naartoe begeleid en wordt er een collega geïnformeerd om je op de volgende verdieping op te wachten. Super geregeld!

De overige bezoekers keken mij soms wel wat geschrokken en verbaasd aan. Mensen vinden het toch raar als je daar rondloopt met een kinderwagen. Ik moet wel toegeven dat ik wat minder relaxed rondliep daardoor en niet alle omschrijvingen bij de schilderijen uitgebreid heb gelezen. De baby heeft zich echter voorbeeldig gedragen en… ze heeft in haar jonge leventje ‘Het meisje met de parel’ al gezien. Hoeveel baby’s kunnen dan zeggen 😉

De brasserie die bij het museum zit is eveneens goed toegankelijk. Het valt me op hoe vriendelijk al het personeel hier is. Je kan de brasserie ook bezoeken los van het museum. Loop dan ook even langs de winkel! Niet te bedenken wat je allemaal wel niet kan kopen met een afbeelding van één van Rembrandts’ werken. Kortom, een bezoek aan de tentoonstelling Rembrandt in Het Mauritshuis is een succes. Trek er wel wat tijd voor uit want er hangt zoveel moois. Mocht je na een tijdje klaar zijn met de oude meesters, het gebouw an sich is alleen al de moeite waard om te bezoeken. Daarna kun je lekker een drankje doen op Het Plein.

Check:
– kinderwagentoegankelijk;
– kluisjes aanwezig;
– goed bereikbaar met het OV;
– vriendelijk personeel;
– goed restaurant.

Misschien ook interessant voor jou?