OVER MIJ

Parissima Rauf (1983) is criminoloog en mediamaker. Zij wil het persoonlijke verhaal van mensen tot uiting laten komen in haar content. Zij interviewt mensen graag over hun ervaringen voor podcast, radio of televisie. Door haar ruime werkervaring bij de reclassering, een bijzondere opsporingsdienst en een grote gemeente is zij letterlijk in staat om met alle lagen van de bevolking in gesprek te gaan (van net aangehouden jongere in een cellencomplex, een verdachte in een fraudeonderzoek tot rechter of officier van justitie). Die gesprekservaring kan zij goed gebruiken in haar interviews.
Bij BNNVARA leerde zij journalistieke vaardigheden als redacteur. De combinatie van deze werelden gebruikt zij nu voor het maken van podcasts, het interviewen van mensen en het presenteren van webinars en (online) events als dagvoorzitter.

Parissima studeerde criminologie aan de Universiteit Leiden, waarna zij bij de reclassering in Amsterdam ging werken. Hier kon zij haar fascinatie voor crimineel gedrag omzetten in adviezen aan de rechter en leerde zij werken met de mensen die zij daarvoor alleen theoretisch had bestudeerd. Omdat zij een bepaalde creativiteit miste ging zij naast haar werk in de forensische sector blogs schrijven voor verschillende media en werkte zij als redacteur/presentator voor Emma TV in het Emma Kinderziekenhuis (AMC). In 2014/2015 rondde zij een acteeropleiding aan Theaterschool De Trap in Amsterdam af, waar zij leerde presenteren, improviseren en eraan gewend raakte om voor de camera te staan.
Na gewerkt te hebben als rechercheur bij een bijzondere opsporingsdienst besloot zij auditie te doen voor de BNNVARA Academy. Hier werd zij aangenomen en ging aan de slag op de redactie van het wekelijkse live televisieprogramma Kassa. Zij is er trots op dat één van de items die zij maakte voor Kassa, over de onduidelijke tarieven bij elektrisch rijden, in de lijst met meest spraakmakende onderwerpen van 2020 kwam en dat D66 Kamervragen stelde naar aanleiding van de uitzending. 

Inmiddels combineert zij het liefst haar criminologische achtergrond met het maken van verschillende soorten media. Of dit nu een interview, artikel, podcast of presentatie is. Maar haar interesse reikt verder; ook maatschappelijke thema’s als emancipatie, integriteit en diversiteit hebben haar interesse. Haar kracht ligt in het op hun gemak stellen van mensen, waardoor zij bereid zijn om hun verhaal te vertellen.
Niets zo mooi als het combineren van verschillende vakgebieden!