De School, Stadsdeel De Baarsjes

Wie net als ik De School vooral kent als club of als plek om te sporten (Het Gymlokaal) kan nog wel eens verbaasd zijn over de romantische sfeer die ze hier hebben weten te creëren. Iedere dinsdag na barre-les liep ik langs het restaurant en zag de wit gedekte tafels en lange kaarsen op tafel en dacht steeds ‘hier wil ik een keer eten.’ Afgelopen valentijnsdag was het eindelijk zo ver.

Je merkt al snel dat je niet zomaar in weer één van de hippe tenten van Amsterdam bent. Dit is meer. Je jas wordt aangenomen, de bediening is uiterst vriendelijk en als we twijfelen over de wijn mogen we een aantal soorten proeven. We worden professioneel geadviseerd en ondertussen wordt er in de open keuken hard gewerkt.

Er is geen à la carte menu maar je bestelt een drie,- vijf,- of zeven gangen menu. Ik vind het eigenlijk wel makkelijk dat er al voor me nagedacht is en ik niet hoef te kiezen. Wij gaan voor vijf gangen waarbij mijn gerechten volledig vegetarisch zijn.
Er komen de heerlijkste dingen voorbij; schorseneren, gepofte bloemkool, bloemkoolpuree, paddestoelen, gepocheerd ei. Het dessert is verrukkelijk en we nemen zelfs nog een kaasplankje. De porties zijn precies goed waardoor je zoveel gangen prima op kan en je wel veel verschillende soorten gerechten kan proeven. We gaan uiteindelijk als laatste weg…

IMG_4779 (Edited)

Het contrast tussen het industriële uiterlijk van het gebouw en het witte tafellinnen met kaarslicht  geven een bijzondere sfeer. Het menu wisselt wekelijks waarbij groenten een belangrijke rol spelen.
Een must-go als je culinaire gerechten wilt proeven die net even anders zijn, op een toffe plek in de stad!

Restaurant De School, adres: Jan van Breemenstraat 3

Misschien ook interessant voor jou?