Spirit, Stadsdeel Oost

Concept
‘Good food tastes better’ is het motto van de nieuwe vegetarische hotspot in Oost en daar ben ik het absoluut mee eens.
Het concept is een selfservice bar voor ontbijt, lunch en diner. Er worden meer dan 50 gerechten geserveerd en deze zijn allemaal vegetarisch.
Je schept op je bord wat je wilt, gaat naar de bar, bestelt daar je drankje en je rekent af (je bord wordt gewogen). En zo kan je meerdere rondes nemen. Handig dat overal bij staat aangegeven of de gerechten ook gluten, zuivel of noten bevatten.

De vega’s onder ons herkennen waarschijnlijk dat je normaal gesproken maar twee gerechten van de kaart kunt bestellen.
Maar hier kun je alles nemen! Dat heb ik dan ook gedaan 😉 Mijn ogen waren veel groter dan mijn maag maar kiezen was echt onmogelijk hier.
Schorseneren met Japanse saus, sushi futo maki, maiskoekjes, tempura van groenten, aardappelsalade met augurk en kappertjes, linzenstoof, lasagne melanzane, ravioli met geitenkaas, paprika-amandelsoep, aubergine met sesam-noten dressing, alles was zo lekker.
Er staan verschillende soorten noten, pepers en sausjes bij het buffet dus je kunt je gerecht zo pittig maken als je wilt.
Mijn tip is om niet alles tegelijk op te scheppen. Je kan beter een paar dingen kiezen en deze echt goed proeven en daarna kijken of je nog een tweede ronde wil. De conclusie is dat we gewoon nog een keer terug moeten!

img_3980-edited

Drank
Keuze genoeg! Van gezonde sapjes, koffie (met koe-, soja- of amandelmelk) tot speciaal bieren en veganistische wijnen. Wij namen de Pinot Grigio, die was lekker fris. Er staat ook ‘fucking good wine’ op de kaart en de prijzen voor de wijn zijn prima. Water kan je gratis tappen bij het buffet.

Sfeer
De inrichting oogt Scandinavisch; veel licht en hout. Als je geluk hebt kun je nog een lekkere bank scoren om helemaal ontspannen te genieten van al het heerlijke eten. Het leuke is dat je samen met je gezelschap kan hangen op de banken, aan een tafeltje kan eten maar het is ook een prima plek om alleen iets te eten of drinken. De leestafels met tijdschriften nodigen ervoor uit om met je laptop aan het werk te gaan.
Geen zin om te koken? Afhalen kan ook en Spirit verzorgt zelfs catering voor grotere groepen of evenementen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat er ook gauw een vestiging in West komt!

img_3979-edited
Adres: Czaar Peterstraat 2A

 

Misschien ook interessant voor jou?