Tips voor Thuis @Coronatijd

De laatste keer dat ik uit eten ging was op vrijdag 13 maart, bij restaurant Tommy’s en Zuurveen aan de Veenkade. Na enige discussie met mijn vriend besloot ik om toch te gaan. Eenmaal daar zat het restaurant gewoon vol. Ik nam het vegetarische driegangenmenu met bijpassende wijnen. Het eten was heerlijk, de wijn ook, ik was in goed gezelschap en de bediening maakte een gezellig praatje en vertelde uitgebreid over de wijn. Kortom, ik heb een topavond gehad. Achteraf ben ik zo blij dat ik ben gegaan, want twee dagen later werd op zondagavond aangekondigd dat alle horeca nog diezelfde avond zou sluiten.

Bizar, hoe normaal het was om ergens te gaan lunchen, koffie drinken, te gaan eten. Maar ook om naar de film gaan, een museum te bezoeken, te bedenken welke festivals het deze zomer zouden worden. Alles ligt stil. Daardoor weet ik ineens nog heel goed wat de laatste voorstelling was die ik heb bezocht; die van Pieter Derks in Diligentia. Voorlopig de laatste…

Nu alle culturele instellingen en horeca gesloten zijn en festivals en concerten zijn afgelast, heeft het geen zin om de agenda van Ideas to Go & Grow te vullen. We weten niet wanneer de theaters, bioscopen, musea en horeca weer open zullen gaan en in welke vorm dit zal zijn.

Voorlopig zal ik jullie dan ook tips proberen te geven vanuit huis voor thuis. Zodat we deze tijd toch goed en een beetje cultureel kunnen doorbrengen. Houd je Haagsch!

Misschien ook interessant voor jou?