Vele hemels boven de zevende @DeLaMar Theater

Het is altijd spannend als je een boek prachtig vindt, om dan de verfilming of de theaterbewerking te zien.
Ik was dan ook erg benieuwd hoe dit mooie boek van Griet op de Beeck zou uitpakken in het theater.

Gelukkig deed de theaterbewerking niet onder aan het boek. Ik heb gelachen, geïntrigeerd zitten kijken en op het einde een traan weggepinkt.
Erg knap gedaan zoals de personages hun eigen plek hadden op het toneel en hoe deze levens ook stuk voor stuk met elkaar verbonden waren. Hoe je wordt meegenomen in ieders pijn, verdriet, vreugde en gedachten.
De beide zussen Eva en Elsie worden heel sterk vertolkt, krachtige personages die je meenemen in hun wereld. Henriëtte Tol is geweldig in haar rol van de verbitterde moeder die niets anders kan dan klagen. Sommige delen van haar zelfmedelijden gaan zo ver dat ze hilarisch worden.
Vooral Eva, gespeeld door Hanne Arendzen, is een karakter dat binnenkomt. Waarom schreeuwt ze niet harder om hulp? Waarom ziet niemand hoe het met haar gaat? Maar net zoals in het boek gebeurt het onvermijdelijke…

De eenzaamheid van de personages, die ook weer met elkaar verbonden zijn en mooie momenten met elkaar beleven. De liefde, de teleurstelling in de liefde. Verdriet en pijnlijke waarheid. Dat wat er echt schuil gaat achter iemands gedrag. Het zit er allemaal in.
En… deze bewerking doet echt niets af aan het boek.

‘Vele hemels boven de zevende’ is nog te zien in het DeLaMar Theater  op zondag 27 mei om 14.30 uur.

 

Misschien ook interessant voor jou?