De Verleiders; Slikken en Stikken @ Carré

Twee uur lang hebben De Verleiders weten te boeien. Wat een waanzinnig scherpe en grappige voorstelling!

Schokkende feiten en cijfers kwamen voorbij over big pharma, marktwerking en onze zorgkosten, onderbouwd met grafieken en tabellen. Toch geen seconde saai. Niets werd verpakt of verhuld. We gaan nou eenmaal allemaal dood. En ja, mensen willen steeds ouder worden en geven zich dus over aan de zorgmaffiosi.
De wereld van patenten, prijsafspraken, verzekeraars en farmaceuten. Victor Löw is geweldig als CEO van een Amerikaans farmaceutisch bedrijf. Onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt ook nog even hard onder vuur genomen. George van Houts is hilarisch in deze rol!
Martijn Fischer maakt gebruik van zijn zangtalent. En het slecht nieuws gesprek tussen dokter Leopold Witte en zijn patiënt Martijn maakt pijnlijk duidelijk hoe artsen door tijdsdruk en efficiency managers nauwelijks hun werk kunnen doen. En toch is deze scène ook ontzettend grappig.

Scherpe monologen en dialogen. Geweldig knap hoe de acteurs al deze teksten kunnen onthouden en met zoveel humor kunnen brengen. Ze zijn enorm kritisch, laten je twijfelen over eigenlijk alle aspecten van ons zorgstelsel zonder belerend te zijn. De acteurs durven het persoonlijk te maken en worden ondersteund door een mooi decor met gave projecties.

verleiders

De Verleiders hebben duidelijk veel onderzoek gedaan voordat ze deze voorstelling in elkaar hebben gezet. Ontzettend gaaf hoe ze zo kritisch zijn, zoveel vragen stellen en je tegelijk ook keihard laten lachen!

Na de voorstelling werd er in de nok door Tom de Ket en George van Houts nagepraat met huisarts Hans van der Linde. Mooie toevoeging aan een leerzame avond!

Kijk hier in mijn agenda wanneer je ‘Slikken en Stikken’ van De Verleiders nog kan zien in Amsterdam.

Misschien ook interessant voor jou?