Weval @ Paradiso

Misschien ken je ze nog van Lowlands: Weval. Oftewel Harm en Merijn, twee vrienden die samen een muzikaal duo vormen. Het is donderdagavond. Paradiso stroomt vol. Maar dan ook echt vol.

Zodra deze twee mannen beginnen met muziek maken komt de hele zaal in beweging. Het is duidelijk dat zij professioneel zijn en hun werk serieus nemen. Met opperste concentratie staan zij gebogen over hun toetsen en knoppen. Er zit een goede opbouw in de muziek en in de nummers zit een fijne climax. De mannen weten de nummers feilloos in elkaar over te laten lopen. Leuke aanvulling dat er de laatste nummers een zanger bijkomt.

Weval kan keihard knallen, waarbij de zaal helemaal los gaat, maar ook heerlijke dromerige nummers maken. Een klein beetje psychedelisch zelfs. Als ik om me heen kijk zie ik dat mensen met hun ogen dicht staan te genieten.
De mannen spelen zo lekker en het enige minpunt is dat het echt heel vol is in Paradiso, waardoor dansen zoals je zou willen lastig is. Verder is het één groot feest; de opzwepende muziek, de live drummer die erbij is en dit in de mooie zaal van Paradiso met de prachtige ramen achter het podium.

img_4315

Het is duidelijk, behalve wat lichteffect hebben de mannen van Weval geen opsmuk nodig. Hun muziek doet alles. Mijn enige tip voor de mannen zou zijn; kijk af en toe wat vaker het publiek in om te zien hoe iedereen losgaat en geniet! Dat verdienen jullie!

Misschien ook interessant voor jou?